Friday, September 14, 2007

Baejarins Beztu PylsuNa anderhalf uur wachten was het dan zo ver. We hadden een Hotdog. Een echte, met 70 jaar ervaring gemaakt.

De beste hotdog maker van IJsland bestaat 70 jaar. Zelfs oud president Clinton at er ooit zijn worstje. (Of schrijf ik dat nu heet fout op. Je moet niet de connectie Monika<->worstje maken...)

Het regende zaterdag erg hard en veel, maar als je hotdog (pylsu in het IJslands) maar 20 Kronur kost, dan wil je wel. Dat is omgerekend zo'n 17 cent voor een hotdog.

Na een half uur begonnen we met gokken hoeveel iedereen zou kopen. Dikke mensen meer dan dunne mensen natuurlijk. De dikste kocht er 8, en dan nog vier voor haar twee kinderen...Maar die was dan ook echt heel dik.

Kinderen in plastic-zak-regenjassen stonden te wachten, anderen met paraplu's. Zeik nat natuurlijk. De wind in Ijsland zorgt er soms voor dat de regen van onder komt, in plaats van uit de lucht. Wij stonden in een goede laag Gore-tex. Handig, dat alpinisten spul in de stad.

Wij kozen voor 3 worstebroodjes per persoon met cola (ik hou niet van cola) en uitjes, mosterd, ketchup, nog meer uitjes... Eet smakelijk. (Das dus een avondmaal voor 3x0,17=0,51 een record!)

No comments: