Saturday, December 29, 2012

Korea IWC

Last week Dennis got a call.
Pretty weird. In English.
But the most polite one you can imagine.

The organisation of the Iceclimbing Worldcup in Korea called Dennis to arrange his stay in Korea.
Yes, they called him. From Korea. In English.
Thats what I call being 'over organised'. But my compliments to the organisation for that phonecall!

A good friend studied Korean language and gave us a small list (in Dutch) about what to eat in Korea.

I thought it would be nice to share it with you all.
Here:


Koreaans eten:

In Korea heb je meestal een tafel met daarop rijst en dan verschillende soorten bijgerechten erbij.

Snacks:
kimpap (김밥) = sushi roll je kan de ingredienten zelf kiezen 
chamchi kimbap (참치김밥)  = een variant op kimpap met tonijn. 
Ramyon (라면) = noodle soep (kan best pittig zijn in korea :P) je kan bij alle convienet stores (kiosk) cup-ramyon halen en er staat in die kiosk dan ook altijd een heet-water dispenser dus dan heb je in 3minuten een mooie noodlesoep de smaken van de verschillende staan er vaak ook in het engels op)

maaltijden:
Kalguksu 칼국수 = dikke noodles in een kippenbouilon
Jjajangmyeon 자장면 = noodles in een zwarte saus, ziet er vreemd uit maar is niet peper of iets prima als lunch bijvoorbeeld
bibimpap 비빔밥 = soort van nasi, vraag naar 
dolsot bibimpap돌섯 비빔빕= zie vorige maar dan geserveerd in een hete kom gewone bibimpap is soms wat kouder.
Bulgogi 불고기 = vlees gerecht je krijgt er rijst bij met wat bijgerechten bulgogi is over het algemeen zoet gemarineerd vlees.
Pachon 파전 = een pannenkoek met verschillende groentes en vaak iets van garnalen erdoor heen vaak eet je pachon als het regent soort van traditie in korea en dan drink je er makgoli (막걸리) bij.

Nu dat zijn wat van mijn favorieten die me nu zo te binnenschieten. Als je met wat anderen samen bent is je beste optie gaan voor de bbq, koreanen zijn gek op vlees, dus je hebt echt honderden opties, chicken en beer is een goed (niet aan te raden voor de wedstrijd) maar er zijn ook talloze barbecue restaurantjes meestal te herkennen aan de afbeeldingen van rauw vlees op de ramen . http://english.visitkorea.or.kr/enu/FO/FO_EN_6_3_1.jsp op deze site staan nog wat andere gerechten met een peper gradatie altijd handig :) en hier een hele uitgebrijde lijst met oa ook alle verschillende vleessoorten die je kan bestellen: http://www.trifood.com/food.asp

succes!  

No comments: