Monday, December 20, 2010

Iceclimbing workshop!

For the Dutchies who like to test the real ice!
From the website of the Dutch alpine club, NKBV:

Update: oeps, de eerste workshop zit al vol! Op donderdag komt de tweede :)

De NKBV organiseert a.s woensdag (22-12) samen met Thomas Knoope een kennismakingsworkshop ijsklimmen. Deze workshop is bedoeld voor beginners die weinig of geen ervaring hebben met ijsklimmen.


De workshop duurt twee uur en staat onder begeleiding van ervaren ijskliminstructeurs. Tijdens de workshop maak je kennis met het toepassen en verbeteren van stijgijzertechnieken, het plaatsen en belasten van ijsbijlen, klimmen in diagonaal techniek en het plaatsen van zekeringen in ijs.

Na de workshop heb je een goed idee wat ijsklimmen is en beschik je over de basis vaardigheden.


Materiaal
De NKBV zorgt voor instructeurs, klimgordels, ijsbijlen en helmen. Je zal zelf moeten zorgen voor geschikte stijgijzers en schoenen. Mocht je deze niet hebben, dan zijn deze te huur. De prijs voor het huren van schoenen + stijgijzers is €11,00, alleen het huren van stijgijzers kost € 3,50 (passen op Bergschoenen D).

Data
De organisatie is afhankelijk van het (winterse) weer, bij voldoende ijsvorming wordt er geprobeerd om je 48uur van te voren in te lichten. Zodra de weersomstandigheden goed zijn, zal de wand opnieuw worden opgespoten. Er zijn ongeveer 5 dagen nodig om een goede wand neer te zetten.
De workshop zal door de week tussen 19.30 en 21.30 worden gegeven, in het weekend zal de workshop om 10.00 starten. Je wordt hierover ingelicht zodra bekend is wanneer de workshop doorgaat.
Zorg er dus voor dat je goed bereikbaar bent zodat we je tijdig kunnen inlichten.

Kosten:
- NKBV-leden € 15,-
- Niet leden € 22,50

Huur matriaal:
- Bergschoenen D + Stijgijzers: € 11,-
- Alleen stijgijzers: € 3,50

Locatie
Oud Bodegraafseweg 85 in Bodegraven

Aanmelden
Meld je hier aan voor de workshop. We nemen contact met je op zodra de workshop doorgaat. Er worden geen kosten in rekening gebracht indien je verhinderd bent. Afmelden kan tot 24h voor de workshop. Bij onvoldoende ijs op de wand, gaat de workshop niet door. Betaling geschiedt op de dag zelf.


Photo: Saskia climbing on the Dutch Championships, photo by Bas van der Smeede

No comments: