Monday, February 18, 2013

Help mee de verdwenen Nomic's terug te vinden!

Beste mede-klimmers,

afgelopen november 2012 organiseerden we in samenwerking met Petzl, klimhal Monte Cervino en de NKBV het Dutch Drytool Event.

Vele mensen deden enthousiast mee ondanks het slechte weer.

Helaas was niet iedereen even eerlijk deze dag.
Er zijn 5 paar ijsbijlen verdwenen.
Dat is dus tien Petzl Nomic ijsbijlen. 
Met een nieuwwaarde van €240-250.

Een simpel rekensommetje leert dat er deze dag dus voor €2500,- aan materiaal is ontvreemd.

Zoals jullie kunnen begrijpen zijn de distributeur van Petzl (die de bijlen gratis te beschikking had gesteld voor het evenement), het bedrijf Petzl zelf en de andere organisatoren hier niet gelukkig mee.

Het verdwijnen van de ijsbijlen had onder andere als gevolg dat er geen leen-bijlen meer ter beschikking gesteld waren na het evenement.
Voor iedereen zonder ijsbijlen is het nu dus onmogelijk om de routes te proberen, terwijl het introduceren van de sport bij een groter publiek juist ons hoofddoel was van het evenement.
Ook zal er voor het volgende evenement veel strengere eisen gesteld moeten worden aan de deelnemers, wat het misschien minder aantrekkelijk maakt om deel te nemen met het evenement.
En, logischerwijs heeft een verlies van €2500,- gevolgen voor de toekomstige financiering van het evenement.
Om het nog maar niet te hebben over het geschonden vertrouwen.

De distributeur van Petzl in de BeNeLux was desalniettemin zeer enthousiast over het evenement en wil degenen die het materiaal hebben meegenomen een laatste kans geven:

Breng vóór 28 februari 2013 de bijlen terug bij klimhal Monte Cervino en er zullen geen gevolgen zijn.

Worden 10 de Petzl Nomic ijsbijlen niet terug gebracht voor deze datum, dan zal er aangifte worden gedaan.
Let op: alle serienummers van de bijlen zijn bekend bij Petzl. Sommige van de bijlen waren prototypes ("sample not for sale"), wanneer je klimt met prototypes zonder toestemming van Petzl, ben je niet verzekerd.
Koop of verkoop je bijlen met een gestolen serienummer, ook al heb je ze niet zelf gestolen, dan ben je alsnog medeplichtig (heling).
Vinden wij de bijlen na 28 februari 2013 terug, dan zullen we alsnog actie ondernemen en o.a. aangifte doen tegen degene die de bijlen op dat moment in bezit heeft/te koop aanbiedt.
Twijfel je aan de herkomst van de ijsbijlen die je hebt gekocht of gekregen, aarzel niet contact op te nemen met mij of Petzl BeNeLux (info@petzlbenelux.be).

Ik nodig iedereen uit om mee te helpen zoeken en er voor te zorgen dat we onze eigen reputatie hoog kunnen houden: klimmers stelen toch niet van andere klimmers?!
Help mee het Dutch Drytool Event een nog groter succes te maken in 2013.
Alvast bedankt, namens alle organisatoren,


Marianne van der SteenNo comments: